Προφίλ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το αρχιτεκτονικό γραφείο δημιουργήθηκε το 2005 από τον αρχιτέκτονα μηχανικό Θεοχαρόπουλο Αλέξανδρο και δραστηριοποιείται στη πόλη του Βόλου.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ

Στόχος μας είναι το αρχιτεκτόνημα να είναι ένα συνεκτικό σύνολο που μέσα του να συνυπάρχουν η άρτια λειτουργικότητα, η λεπτομερειακή ποιότητα και η οικεία αίσθηση διαβίωσης. Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε στις λιτές και καθαρές γραμμές στην αρχιτεκτονική σύνθεση έτσι ώστε το έργο να εκφράζει ειλικρίνεια και ογκοπλαστική διαύγεια.
To αρχιτεκτονικό σχέδιο είναι το προϊόν σωστής συγκέντρωσης πολλαπλών πολλές φορές ετερογενών σκέψεων και τάσεων. Το σχέδιο είναι το εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ των πνευματικών ιδεών και της πραγματικότητας. Η σαφήνεια ο ορθολογισμός, οι σωστές αναλογίες και η γεωμετρία συνδυάζονται σαν ένα άρτιο μουσικό κομμάτι που δημιουργεί η ανάγκη για σύνθεση. Όπως ένα άρτιο μουσικό κομμάτι μας ταξιδεύει, γιατί ο μουσικοσυνθέτης διάλεξε τις κατάλληλες νότες, τους τονισμούς, τα κατάλληλα όργανα έτσι κι ένα αρχιτεκτονικό έργο υπακούει σε μία εσωτερική πειθαρχία, σε μία ευπρέπεια.
Η σωστή ανάλυση των δεδομένων μίας γεωγραφικής περιοχής είναι απαραίτητη για την πιο ορθή αρχιτεκτονική λύση. Κάθε οικόπεδο αντιμετωπίζεται ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του. Ένα αρχιτεκτονικό έργο θα πρέπει να αναπτύσσει μία δυναμική διαλεκτική με το τοπίο διατηρώντας πάντα την ταυτότητά του. Η κτιριακή σύνθεση και ο τόπος αντιμετωπίζονται ως μία οντότητα. Το αρχιτεκτονικό έργο προσαρμόζεται και σέβεται τα τοπογραφικά δεδομένα. Κτίριο και περιβάλλον δεν θεωρούνται δύο ξεχωριστές έννοιες αλλά στοχεύουμε στην αρμονική συνύπαρξη και των δύο.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ